Gezamenlijke Huurderskoepels aangehaakt!

Fijn! Betrokkenheid van de corporatiehuurders is onmisbaar bij het klimaatadaptief maken van de wijken, en het werken aan meer biodiversiteit. Bij o.a. de ontwikkeling van beleid, het maken van buurtplannen en bij de gewenste vergroening van de tuinen. De Gezamenlijke Huurderskoepel is partner in het Programma van de Initiatiefgroep Klimaatadaptatie en Biodiversiteit in Breda. We hebben digitaal kennisgemaakt: de aangesloten koepels en vertegenwoordigers van de gemeente. Na mijn presentatie zijn werkafspraken gemaakt en ideeën uitgewisseld, over oa de wens om mensen met een migratieachtergrond goed te betrekken. Een mooie start is gemaakt.

Terug naar de straat

Waarom mag je wel een auto (privebezit) op de straat zetten maar niet bv een trampoline of een koe? Het moet goed mogelijk zijn om met de auto de stad in te komen, voor o.a. stadsdistributie, voor senioren en minder validen. Maar zo’n groot oppervlak in bezit nemen het kan niet meer. Een andere, groene…

Watermanlezing

De Watermanlezing ging in op Aquapunctuur, en bracht veel inspiratie voor het veel beter benutten van water oa voor ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit. Met geweldige bijdragen van Mark van Koningsveld , Nadia Pourmohammad Zia  en Adriaan Geuze  en een enthousiast slotwoord van Anne Koning. Natuurlijk kwam ook de kust uitbreiding voor de Provincie Zuid-Holland  ter sprake. Waarbij de…

Verkiezingscafé Platform Duurzaam Dordrecht- maart 2022

Krachtig klimaatleiderschap. Het thema van de Dordtse klimaattop georganiseerd door Platform Duurzaam Dordrecht. En de oogst van ons verkiezingscafe in maart. Krasse uitspraken hebben Conny Taheij  en ik     bij de fracties van de Gemeente Dordrecht in tegelvorm aangereikt. Om niet te vergeten. Maar dan nu: geen woorden maar daden. Inmiddels is het een zaak van leven…