Terug naar de straat

Waarom mag je wel een auto (privebezit) op de straat zetten maar niet bv een trampoline of een koe? Het moet goed mogelijk zijn om met de auto de stad in te komen, voor o.a. stadsdistributie, voor senioren en minder validen. Maar zo’n groot oppervlak in bezit nemen het kan niet meer. Een andere, groene inrichting is goed voor de kwaliteit van onze leefomgeving en onze gezondheid.
Veel inspiratie vanuit de Gemeente Groningen, met grote dank aan wethouder Philip Broeksma. Inzichten in huidig straatbeeld Gemeente Dordrecht door Evelyn Jansen, reflectie van Rik van der Linden. EN zinnige bijdragen van de vele aanwezigen. Dordrecht staat aan de start van deze transformatie maar is er klaar voor. Een transformatie die samen met ondernemers, stakeholders en bewoners kan gebeuren.
Het was een feestje deze avond te mogen hosten en organiseren met Evelyn, Saskia Platenkamp en Hendrik Jan Groeneweg. Er is door ViaCultura een opname gemaakt, zie onderstaand.
Voor wie nog meer inspiratie zoekt: lees het boek van Thalia Verkade en Marco Te Brömmelstroet Het recht van de snelste. En natuurlijk de website van Stichting DE STAD.