Verkiezingscafé Platform Duurzaam Dordrecht- maart 2022

Krachtig klimaatleiderschap. Het thema van de Dordtse klimaattop georganiseerd door Platform Duurzaam Dordrecht. En de oogst van ons verkiezingscafe in maart. Krasse uitspraken hebben Conny Taheij  en ik     bij de fracties van de Gemeente Dordrecht in tegelvorm aangereikt. Om niet te vergeten. Maar dan nu: geen woorden maar daden. Inmiddels is het een zaak van leven of dood volgens United Nations baas Gutteres. Blij met wethouder Tanja de Jonge die de urgentie ziet en doelen heeft opgeschroefd. Niet energieneutraal in 2050 maar klimaatneutraal in 2040. Ze spreekt uit haar hart. Nu nog keihard concreet worden, met een jaarlijkse monitoring erbij graag. Wel jammer dat de andere wethouders Rik van der Linden , Maarten Burggraaf, Marc Merx en de burgervader Wouter Kolff – Bgm. Dordrecht niet erbij waren. Iedere portefeuille is bepalend. Vrij naar  Jan Rotmans : verbeter de wereld, verander jezelf.   

Betrokkenheid van de samenleving is een must en een plicht. Vanwege klimaatrechtvaardigheid. Het kan niet zo zijn dat mensen met een laag inkomen dubbel de sigaar zijn. Wonen in slechte huizen en moeten kiezen in eating of heating. Dank Donald Pols  Platform Duurzaam Dordrecht, Cok Sas, Jeroen (A.J.) Put , Jan Willemsens , Jan Janssen, Willy Verbakel,  Jan de Keizer       en natuurlijk Conny en al de aanwezigen voor de inspiratie. Meer over de Klimaattop https://lnkd.in/eUihScQF